contact.acoperisuri@gmail.com
0741 754 219

Sarpante acoperisuri

Acoperisul are un rol dublu, atat functional, de protectie impotriva intemperiilor si a razelor de soare cat si estetic, contribuind intr-o mare masura la aspectul cladirii. Un acoperis poate avea una sau mai multe pante. Intr-un astfel de caz acoperisul este alcatuit din sarpanta, invelitoare si elemente auxiliare.

roof-solid-state-home-inspeCititi mai multe despre acoperisuri case.

Invelitoarea este elementul de protectie al acoperisului in partea superioara si poate fi din materiale ceramice, carton bitumat, materiale plastice si placi de azbociment.

Sarpanta este una din principalele piese ale acoperisului, sprijina invelitoarea si celelalte elemente. De-a lungul timpului au aparut mai multe saroante, in functie de materialul din care sunt construite si de complexitatea acestora.

Sarpantele din lemn sunt formate in mod normal din popi, pene de coama, capriori si pane inferioare. Se utilizeaza la constructii de locuinte sau la cladirile care nu au deschideri foarte mari ale acoperisului.

Sarpantele simple sunt cele mai vechi. Acopera deschideri ale invelitorii de cel mult 6 m, si au capriorii asezati la 80 – 100 cm distanta si sprijiniti pe cosoroaba. Aceste tipuri de sarpanta nu sunt potrivite in cazul in care doriti ca spatiul inchis sa fie transformat intr-unul functional.

Sarpantele pe scaune sunt alcatuite la randul lor din popi si pane din lemn ecarisat de rasinoase avand de obicei sectiunile intre 90X90 mmm si 50×230 mm. imp-reuna acestea vor alcatui un schelet rigid care va fi intarit cu ajutorul contravantuirilor si capriorilor ce se vor sprijini pe pane.