contact.acoperisuri@gmail.com
0741 754 219

Acoperisuri blocuri si case

Acoperisuri blocuri si caseIn componenta oricarui tip de acoperisuri se disting urmatoarele parti importante: invelitoarea, structura de rezistenta si elementele legate de colectarea si indepartarea apelor.

Cititi mai multe despre hidroizolatii cu membrana.

Structura de rezistenta asigura stabilitatea si durabilitatea acoperisului putand fi realizata sub forma de sarpanta, placi plane, elemente cu simpla sau dubla curbura, in functie de destinatie si de dimensiunea in plan a cladirii. Acoperisurile pot avea diverse forme conditionate de planul constructiei, de performantele elementelor de rezistenta utilizate si de aspectele arhitecturale.

Acoperisuri blocuri si case

Invelitorile sunt realizate din materiale cu un anumit grad de impermeabilitate si adoptarea lor se face in functie de panta acoperisului in conditiile in care de doreste evitarea riscului de infiltratii.

Cititi mai multe despre sarpante, acoperisuri din sindrila bituminoasa si acoperisuri tip terasa.

Elementele acesorii pentru acoperis au rolul de a colecta si indeparta apele. Particularitatile fiecarui tip de invelitoare impreuna cu accesoriile aferente precum si detaliile constructive caracteristice, determina daca un acoperis este sau nu potrivit unei constructii.

Deoarece in majoritatea cazurilor acoperisurile separa medii cu parametrii climatici foarte diferiti, acesta trebuie sa indeplineasca si o serie de exigente higrotermice. Pentru a asigura conditiile de confort pe timp de vara sau de iarna, in limitele unui consum minim de energie, acoperisurile sunt izolate termic.

In montarea izolatiei termice nu se permite formarea puntilor de caldura care pot genera pierderi semnificative de aer cald, deteriorari cauzate de condens sau de inghet si acumulari de apa nedorite.