contact.acoperisuri@gmail.com
0741 754 219

Acoperis bloc si casa

Acoperis bloc si casaAcoperisul este un element de constructie ce delimiteaza cladirile in partea superioara si are functia de a le proteja impotriva agentilor de clima: ploaie, vant, zapada, variatii de temperatura. Alcatuirea acoperisurilor se face in functie de satisfacerea unor exigente functionale, de ordin mecanic, de izolare hidrofuga sau termica, de durabilitate, economicitate si nu in ultimul rand de latura estetica.

Cititi mai multe despre acoperisuri blocuri.

Acoperis bloc si casa

In componenta oricarui acoperis intra umatoarele parti importante: structura de rezistenta, invelitoarea, elementele si accesoriile legate de colectarea si indepartarea apelor.

Cititi mai multe despre acoperisuri cu panta naturala, acoperisuri cu pod sau acoperisuri cu terase.

Structura de rezistenta asigura stabilitatea si durabilitatea acoperisului, si poate fi realizata sub forma de sarpanta, placi plane, elemente cu simpla sau dubla curbura, in functie de destinatia si dimensiunile in plan ale cladirii.

Acoperisurile inclinate sunt considerate acoperisuri reci. Prin acoperisuri reci intelegem acoperisuri cu subventilatie.

Acoperisurile reci pot fi cu pod mansardat sau nemansardat. In amandoua cazurile acoperisurile vor fi prevazute cu deschideri pentru ventilatie la streasina si la coama acoperisului.

La acoperisurile cu pod mansardat subventilatia se face prin distantarea invelitorii cu ajutorul contrasipcilor.

Dimensionarea gurilor de aerisire necesita o atentie deosebita in urmatoarele cazuri: in montarea coamelor, in inclinatii mici si lungimi mari ale capriorilor. Pentru o ventilatie eficienta a spatiului dintre izolatia termica si astereala se prevad guri de aerisire in zona coamelor.