Lucrari finale pentru amenajarea putului de pompare
Dupa ce se termina lucrarile de hidroizolare a subsolului nu este necesara pomparea apei si prin urmare nici existenta unui put de pompare. Cu toate acestea se recomanda pastrarea putului in mod permanent pentru confruntari eventuale cu viitoare deteriorari ale hidroizolatiei. Acestea pot aparea in cazul in care se executa lucrari ulteriorare electromecanice sau pentru instalatii in subsol.
In asfel de situatii, daca putul este pastrat axista si posibilitatea pomparii rapide si scaderii urgente a nivelului panzei de apa pentru a se putea evita inundarea subsolului si a eventualei distrugeri a bunurilor care sunt depozitate in acest spatiu. Putul de pompare trebuie sa se ridice la aceeasi inaltime cu panza de apa freatica din jurul subsolului.
Pentru a se finaliza putul de pompare se efectueaza urmatoarele operatiuni:
Se monteaza numarul suplimentar de tuburi necesare pentru a se realiza inaltimea dorita a putului si fixarea cu mortat de ciment aditivat.
Se realizeaza imbinarea dintre pardoseala si partea proeminenta a putului si se plombeaza pe intreg permietrul cu mortarul de ciment cu rasina, gata preparat ori cu mortar de ciment intarit cu rasini pentru constrcutie.
Se extinde hidroizolatia podelei pe toata inaltimea partii proeminente a putului de pompare si prin aplicarea a 3-4 straturi perimetrale de hidroizolant pana la marginea de sus a putului., Fiecare nou strat se aplica dupa ce se usuca stratul anterior.
La trei zile dupa ce se aplica hidroizolatia iar stratul a capatat rezistenta necesara se scot tuburile din punctele de expansiune a apei si apoi urmeaza plombarea si aplicarea locala a stratului de hidroizolatie.