Hidroizolarea spatiilor umede
Spatiile care se afla sub influenta umezeii permanente cum ar fi baile, dusurile, etc, realizate prin constructie uscata trebuie hidroizolate pentru ca se pot distruge usir din cauza umezelii si pentru a evita aparitia igrasiei in spatiile inconjuratoare.
O astfel de hidroizolatie se aplica de obicei sub placile cu care se acopera in cea mai mareparte suprafetel spatiilor umede. Stratul hidroizolant trebuie sa se caracterizeze prin elasticitate, pentru ca se aplica pe suporturi sensibile la deplasari usoare si la vibratii. De asemenea este bine sa existe rezistenta si fiabilitate, deoarece orice interventie ulterioara este dificila si costisitoare.
Suportul trebuie sa fie uscat si lipsit de materiale detasabile, praf sau grasimi. Daca este necesar se va face nivelarea suportului pentru a se obtine o suprafata neteda adecvata aplicarii materialului de hidroizolatie si pentru lipirea placilor. Suprafata trebuie amorsata.
Substanta hidroizolanta se poate aplica cu ajutorul pensulei sau trafaletului n doua straturi, duoa uscarea amorsei. Al doilea strat se aplica doar dupa ce primul strat s-=a uscat complet. Alternativ se poate aplica utilizand un spaclu cu dinti. In acest caz urmeaza netezirea stratului cu un spaclu drept. In acest mod se asigura grosimea uniforma a stratului. De-a lungul rosturilor se recomanda armarea locala a membranei hidroizolante cu benzi din plasa de fibre de sticla sau cu tesaturi poliesterice late de 10 cm. In aceste zone se aplica si un strat de hidroizolant care se armeaza cat timp este proaspat. Dupa ce se usuca acest strat urmeaza inca doua aplicari locale. Al doilea strat se va aplica dupa ce se usuca primul.
Deoarece placile di gips carton, placile aglomerate, sunt sensibile la vibratii se recomanda lipirea lor cu adezivi elastifiati. In timpul aplicarii temperatura trebuie sa fie de mini 5 grade Celsius.