Hidroizolarea importiva apei sub presiune
Subsolurile cladirilor au nevoie de hidroizolare eficienta impotriva igrasiei si a apei pentru a putea fi utilizate. Atunci cand nivelul panzei freatice din sol, in jurul subsolului se alfa peste nivelul pardoselii subsolului este necesara amenajarea subsolului ca si bazin hidroizolant, aflat tot timpul in apa care suporta o presiune hidrostatica permantenta.
Cititi mai multe despre hidroizolatii fundatii.
Stratul hidroizolant trebuie sa hidroizoleze ficient chiar si pentru conditii de presiune hidrostatica ridicata, sa fie durabil deoarece o eventuala deteriorare a lui are ca si consecinta inundarea subsolului si repararea necesita multa munca si este costisitoare.
In astfel de situatii de obicei este recomandata aplicarea hidroizolatiei pe interiorul subsolului pentru a face posivila realizarea unui bazin hidroizolant unitar si inchis. Este important sa se calculeze corect structura portanta pentru stratul hidroizolant, pentru ca aceasta sa faca fata din punct de vedere static la presiunea apei.
Pentru hidroizolare este recomandata folosirea mortarului hidroizolant cu avantajul de a se putea aplica pe interiorul peretilor si podelei subsolului si avand o buna aderenta la suport si potentialul de a rezista la presiuni negative.
Acest strat hidroizolant realizeaza intreg subsolul ca pe un bazin impermeabil unitar, durabil si inchis. Poate sa fie aplicat atat pentru constructii noi cat si pentru constructii vechi daca se pune problema unor hidroizolari ulterioare. Ofera posivilitatea suportului sa respire si asigura viabilitate si utilitate in spatiul din subsol. Este durabil, deoarece este un material anorganic. Daca este vorba de o constructie noua, pentru betonarea elementelor de constrcutie din subsol se recomanda adaugarea aditivului plastifiant si impermeabilizand.
Dupa ce se termina lucrarile de hidroizolare a subsolului nu este necesara pomparea apei si prin urmare nici existenta unui put de pompare.