Subsolul cladirilor pentru a se putea utiliza au nevoie de o buna hidroizolare impotriva apei si umezelii. Daca problema cu care ne confruntam este o simpla umezeala sau o sursa de apa lipsita de presiune hidrostatica, atunci stratul hidroizolant aplicat trebuie sa fie eficient impotriva apei si a umezelii, sa fie durabil avand in vedere in mod special dificultatea accesului si contactul cu solul.

Daca se poate, recomandam ca aplicarea hidroizolatiei sa se faca pe partea din exterior a zidurilor sunsolului, adica pe partea afectata de apa. Zidurile din subsol se acopera cu mortar hidroizolant si podeaua subsolului la fel. Aceasta practica ajuta la o hidroizolatie eficienta, permita zidurilor sa respire si asigura o viabilitate si o buna utilitate subsolului, este caracterizata prin durabilitate si fiabilitate iar materialul este anorganic.

Daca acoperirea exteriorului nu se poate face, prodului se poate aplica in interior avand o buna aderenta la suport si o buna rezistenta la presiunile negative.

Se curata perfect suprafata de resturile de materiale, praf sau materiale subrede, precum si segregarile de beton sunt curatate de materialele friabile. Se taie distantierele si capetele de armatura la o adancime de 3 cm. Rosturile de turnare care exista se deschid in forma literei V pe intrega lor lungime la o adancime de 3 cm.

Coutl care se formeaza la imbinarea dintre pardoseli si peretii verticali se uda si se plombeaza pe intreaga lugime cu mortar de ciment cu rasina gata preparat sau cu un mortar aditivat cu rasini de constructii. Cand lucrarile trebuie finalizate rapid se utilizeaza ca si material de plombare mortar de reparatii cu priza rapida.