Datorita expunerii la anumite conditii de mediu, terasele si balcoanele au nevoie de etansare speciala in conformitate cu clasa III de expunere la umiditate.

Cititi mai multe despre hidroizolatii terase.

Inainte de a efectua placarea ar trebui realizata o sapa de panta de minim 2% cu un adaos de aditiv pentru accelerarea prizei. Peste sapa se aplica sistemul de hidroizolatie pe baza de bitum format din amorsa si membrana autoadeziva. La final se aplica o sapa din ciment care sa distribuie incarcarile. Daca este prevazuta cu termoizolatie se va utiliza polistiren extrudat intr-o grosime indicata de un proiectant.

Se aplica doua straturi de hidroizolatie cu ajutorul pensulei sau a unui trafalet. Alternativ poate fi utilizata hidroizolatie epoxidica cu amorsa. Rosturile de dilatatie si rosturile de imbinare ar trebuie izolate cu ajutorul unei benzi izolante. Pentru a etansa colturile interioare si exterioare, dar si strapungerile de tevi se vor utiliza produse speciale.

Hidroizolatia aplicata reprezinta dupa uscare un strat impermeabil ceea ce inseamna ca pe suprafata respectiva trebuie aplicat doar adeziv flexibil de exterior. Placarea se poate face la aproximativ 3 ore dupa ce se aplica ultimul strat de hidroizolatie.

Se pot utiliza chituri impermeabile care asigura rosturi impermeabile si rezistente la murdarire. Toate imbinarile care se fac intre pereti, pereti si pardoseala precum si imbinarile cu obiectele sanitare trebuie finisate utilizand siliconul sanitar in culori apropiate cu cea a chitului.

Pentru a proteja chitul prin izolarea rosturilor de la placile ceramice recomandam utilizarea unui lac fara solventi, transparent, care se poate utiliza pe suprafete absorbante sau non-absorbante.