Despre impermeabilizarea prin aditivare
Impermeabilizarea prin aditivare a betonului turnat poate sa fie eficienta ca solutie de hidroizolare a unui subsol cu indeplinirea unei conditii esentiale: nu exista discontinuitati in masa betonului cum sunt sarme de cofrare, cupoane, segregari rezultate in turnarea betonului.
O fisura la nivelul placii de beton a subsolului este un defect major in hidroizolatia fundatiei. In cazul unor defectiuni punctuale in diafragma fundatiei corectarea se poate face din interiorul beciului. Solutia presupune aplicarea unui dop bentonitic si rasini subterane osmotice care cristalizeaza in contact cu apa. Este si pisibilitatea injectarii de rasini sintetice, epoxidice, in zona fisurilor.
Toate aceste metode trebuie sa faca fata presiunii pozitive a apei; apa care patrunde dinspre solul exterior prin diafragma sau prin radier.
Acesta este motivul pentru care se prefera montarea de membrane hidroizolatoare pe exteriorul fundatiei. Eficienta montarii hidroizolatiei pe exteriorul casei este evidenta atunci cand se observa ca in acest mod defectele din beton sunt izolate.
Mentionam ca odata cu hidroizolarea exterioara a fundatiei, se poate termoizola fundatia realizand astfel protectia mecanica pentru hidroizolatie. Este foarte importanta si montarea drenajelor la baza fundatiei inainte de a pune solul peste fundatie.