Membrana hidroizolatie
Indiferent cat de corect construiti un beci sau un subsol peretii vor fi agresati de factorii externi si de aceea trebuie protejati cu ajutorul unei membrane hidroizolante. Pentru a preveni efectul negativ al apei trebuie fixat un sistem de hidroizolare cu membrane bituminoase.
Cititi mai multe despre hidroizolatii fundatii.
Membrana hidroizolatie – importanta
Membranele bituminoase se obtin prin combinarea a doua elemente principale: mixtura bituminoasa si suport. Membrana bituminoasa ce contine elastomeri si plastomeri creste rezistenta la rupere si esta una din cele mai utilizate materiale in hidroizolatie.
Inainte de-a incepe aplicarea stratului hidroizolator suprafata trebuie sa fie perfect curatata si amorsata dupa care puteti incepe aplicarea membranei propriu-zise, prin topire la flacara.
Membrana de hidroizolare trebuie sa formeze o suprafata unitara si sa se lipeasca bine de partile verticale si orizontale ale constructiei. Cea mai moderna solutie de protejare a unei pivnite sau fundatii este membrana lichida formata dintr-un lichid poliuretanic care se intareste la contactul cu umiditatea din atmosfera si se transforma in membrana elastica.
Aceasta membrana de hidroizolatie are rolul de a inchide porii betonului si rezista perfect la intemperii si factori mecanici. Se aplica cu pensula, pompa fara aer sau rola in minimum doua straturi si, in cazul beciurilor sau pivnitelor aflate complet sub nivelul solului, se recomanda termoizolarea tavanului cu placi de polistiren extrudat.