Hidroizolatii cladiri
Hidroizolatia propriu-zisa se alcatuieste in functie de materialele si procedeele de executie prevazute in proiect.
Protectia hidroizolatiei are rolul de a asigura izolatia in cazul actiunilor mecanice care pot aparea in timpul executiei sau exploatarii constructiei. Stratul de protectie poate fi alcatuit din tencuiala de ciment sau dintr-un perete de caramida.
Pentru hidroizolatii elastice se utilizeaza materiale pentru amorsare, etansare sau lipire, aplicate la rece: solutie bitumata cu bitum fierbinte si white-spirt sau suspensie de bitum fierbinte cu var hidratat, pasta care se dilueaza usor cu apa rece. Materialele pentru etansare si lipire sunt aplicate la cald. Bitumurile utilizate la noi in tara sunt oxidante de petroli si neparafinoase.
Se utilizeaza carton bitumat material de suport celulozic cu adaos din deseuri textile, panze bitumate, materiale cu suport din tesatura cu fire organice sau impaslitura cusute din fibre de poliesteri.
Pentru hidroizolatiile rigide se utilizeaza cimenturile ce se afla in permanent in apa, nisipurile care trebuie sa fie naturale, de balastiera, de cariera sau de natura silicoasa, aditivi impermeabilizatori care sunt utilizati la prepararea mortarelor de ciment cu permeabilitate redusa.