Aparitia igrasiei ascendente in incaperile din locuinte creeaza probleme atat pentru elementele de constructie pe care le ataca dar si pentru functionalitatea incaperilor. Este nevoie de o abordare speciala dat fiind faptul ca igrasia cuprinde corpul elementului de constructie si urca prin capilarele acesteia.

Cititi mai multe despre reparatii.

Se realizeaza bariere orizontale in corpul zidului afectat, la baza sa, in scopul impiedicarii escensiunii igrasiei prin capilare. Este foarte eficienta in combaterea igrasiei escendente din ziduri. Este vorba despre o solutie silicioasa folosita pentru a realiza o bariera orizontala impotriva igrasiei ascendente aproape de baza zidului. Produsul contine compusi de siliciu ce reactioneaza cu varul si formeaza compusi insolubili care opresc absorbtia realizand hidrofobie.

Aplicarea produsului se face prin injectarea in orificiile deschide aproape de baza zidului, pe intreaga lungime a acestuia. In cazul zidurilor cu absorbtie redusa, orificiile se vor deschide pe doua nivele. In cazul constructiilor din piatra care au o absorbtie redusa orificiile se vor deschide la rosturi.

Pentru materialele din zidarie ce nu contin var, in orificiile deschise se injecteaza o solutie diluata in apa, in cantitate suficienta ca sa poata reactiona cu compusii din siliciu.

Se deschid orificii in zid cu diametrul de 30 mm, la distanta de 15-20 cm intre ele si sub un unghi de inclinatie de pana la 45 de grade.

Ulterior se aplica produsul hidroizolant pe ambele fete ale zidului in zona orificiilor, pentru a putea impiedica scurgerea produsului.

Se injecteaza produsul de hidroizolare in orificii in mod repetat pana la saturatie.

Dupa 24 de ore de la finalizarea lucrarii orificiile se astupa cu mortar de ciment si cu rasini, sau cu mortar aditivat cu rasina pentru constructii.