Hidroizolarea piscinei cu placi ceramice
Un mod uzual de formare a suprafetei din piscina prin care se asigura atat un aspect estetic frumos si o durata de viata lunga, este acoperirea cu placi ceramice. O astfel de optiune influenteaza semnificativ modul de hidroizolare a piscinei, din moment ce se impun cerinte concrete prinvind hidroizolatia care se va realiza. Stratul hidroizolant se aplica in spatele placilor si trebuie sa impermeabilizeze eficient, sa aiba elasticitate, in special pe fundul piscinei unde se solicita in mod special de catre fenomenele de contractie si dilatatie, atunci cand piscina este goala.
Cititi si despre firme hidroizolatii.
Trebuie sa reziste in timp pentru ca plasarea intre elementele de constructie si stratul de placi ceramice face ca interventiile sa fie dificile si costisitoare. Sa aiba o aderenta puternica la suport si sa reziste la dezvoltarea eventualelor presiuni negative care pot sa apara la golirea piscinei si daca in terenul inconjurator exista o panza de apa sezoniera sau permanenta.
Adezivul ce se alege pentru placi trebuie sa aiba o rezistenta foarte buna si o mare elasticitate din moment ce se afla sub influenta permanenta a conditiilor din atmosfera, a substantelor chimice si a apei din piscina.
Chitul pentru rostuirea placilor va trebui sa fie destul de impermeabila si rezistenta la solicitarile agentilor chimici adaugati in apa din piscina si la substantele folosite pentru a curata placile.
De importanta primordiala este ca structura portanya a piscinei sa fie calculata adecvat pentru a rezista presiunii hidrostatice a apei din piscina, atunci cand psicina este plina si a presiunii panzei de apa freatica atunci cand piscina este goala.
Cerintele in ceea ce priveste hidroizolarea piscinei se indeplinesc cu succes prin aplicarea de mortar hidroizolant bicomponent, pe fundul si peretii piscinei. Stratul hidroizolant realizat prin utilizarea produsului confera o impermeabilizare eficienta, o buna aderenta la suport si rezistenta ridicata, elasticitate mare, durabilitate si rezistenta la presiuni negative.