contact.acoperisuri@gmail.com
0741 754 219

Hidroizolatii terase cu membrane bituminoase

20151113_131848Hidroizolatia teraselor trebuie sa asigure etanseitatea absoluta si sa fie rezistenta la conditii atmosferice, fiabila si durabila, cu o buna aderenta si elasticitate.

Cititi mai multe despre hidroizolatii acoperisuri.

Cerintele de mai sus se realizeaza pe deplin uti;izand membranele plastomerice. ACestea sunt membrane realizate dintr-o combinatie speciala de plastomeri si bitum, cu armaturi dintesatura poliesterica. Reprezinta solutii eficiente, economice si usoare pentru hidroizolarea teraselor si por fi lipite prin incalzire cu ajutorul unei lampi de benzina, fara folosirea adezivului.

Sunt adecvate pentru hidroizolarea teraselor la construirea de cladiri si ulterior. In cazul in care hidroizolatia este stratul final al suprafetei terasei este recomandata aplicarea unor masuri de protectie impotriva radiatiei ultraviolete pentru a prelungi durata de viata a acesteia. Protectia poate sa fie asigurata prin folosirea unor membrane bituminoase acoperite de un strat alb sau gri de ardezie, sau prin acoperirea ulterioara a hidroizolatiei cu dale de terasa sau cu un strat de 6-8 cm de pietris cu diametrul de 2-3 cm. In ultmul caz este recomandata aplicarea unui material geotextil intre pietris si hidroizolatie pentru a proteja hidroizolatia.

Cum se pregateste suprafata?

Se curata cu atentie suprafata de material subred, grasimi sau praf.

Se fac eventualele corecturi de inclinatie cu un mortar consistent aditivat cu rasina pentru constrcutii.

Se acorda atentie intaririi aderentei la suport a mortarului de la inclinatii aplicand un strat de adeziv vu adaos de ADIPLAST.

Colturile formate la imbinarile dintre terase si elementele verticale se vor atenua pe intreaga lungime prin realizarea unei scafe din mortar, rasina sau mortar aditivat cu rasina de constructii.

Daca lucrarile sunt urgente, se poate utiliza si mortarul pentru reparatii care are o priza rapida.

In acest mod se avita indoirea membranei bituminoase in unghiuri drepte si implicit fisurarea acesteia. Suprafata terasei se amorseaza cu o emulsie de bitum asfaltic diluata cu apa sau lac de bitum.