contact.acoperisuri@gmail.com
0741 754 219

Hidroizolarea zidurilor cu tencuiala gata preparata

P1040809klProblema igrasiei de pe zidurile exterioare, cauzata de precipitatii, este un fenomen obisnuit care poate fi combatutu usor si eficient odata cu aplicarea tencuielii.

Cititi mai multe despre hidroizolatii hale in Oradea.

Se pot utiliza tencuieli hidrofuge, color sau albe, gata preparate, cu un aspect neted sau rugos, pentru suprafata finala a zidului.

Suprafetele care trebuie tencuite se curata de praf, de uleiuri, materiale subrede, etc, udate bine cu apa. In continuare se va aplica un strat aditional care pe suprafete dificile si netede trebuie aditivat cu rasini pentru constructii, pentru intarirea aderentei stratului aruncat pe suprafata respectiva. In locul stratului aditional aruncat se poate utiliza un mortar gata preparat.

Dupa ce se usuca stratul aruncat se aplica un strat gros de tencuiala pentru a nivela suprafetele si pentru a corecta eventualele imperfectiuni de constructie. In locul stratului de baza se poate utiliza un mortar gata preparat.

Daca suportul este alcatuit din straturi termoizolante cum ar fi polistirenul sau poliuretanul, la grinzi, zidarie si coloane se recomanda armarea tencuielii din plasa de fibra de sticla pentru a se avita fisurarea cauzata de solicitarile termice deosebite la care se supune tencuiala pe aceste suprafete si din cauza coeficientului diferit de contractie sau dilatatie a straturilor respective. Plasa din fibre de sticla se monteaza cu ajutorul presarii usoare pe stratul proaspat de tencuiala si se extinde cu 10 15 cm dincolo de zona de acoperire a placilor termoizolante.

Inainte de a se aplica tencuiala finala se uda bine cea precedenta pentru reducerea absorbtiei apei de catre aceasta.