contact.acoperisuri@gmail.com
0741 754 219

Despre terasele gradina

Utilizarea pe scara mare in marile aglomerari urbane din vestul Europei a teraselor cu vegetate, se face datorita avantajelor referitoare la protectia termica precum si la faptul ca permit scurgerea apelor meteorice gradual catre canalizare fara sa conduca la colmatarea acestora precum si la crearea unei suprafete verzi care sa ofere un spatiu relaxant chiar in mijlocul orasului. In Romania acest tip de rezolvare pentru terase este utilizat doar foarte rar.

Se pot utiliza ambele sisteme si in general se considera ca vegetatia are dimensiuni mici.

Este necesara amplasarea unui strat geotextil care sa impiedice antrenarea pamantului spre canalizare, respectiv colmatarea ei dar si protectie suplimentara la radacini a termoizolatiei si hidroizolatiei.

Sub stratul de hdroizolatie sau termoizolatie in functie de tipul de rezolvare se amplaseaza un strat DDC pentru vaporii care se pot aduna in zona respectiva.

Pentru a pastra o cantitate de umiditate in sol recomandam folosirea membranelor cofrate, cu perforatii, care sa tina o parte a apei de ploaie sau atunci cand exista probleme de inundare a terasei se amplaseaza un strat din pietris care sa permita scurgerea rapida a apei in canalizare.