contact.acoperisuri@gmail.com
0741 754 219

Cum se monteaza membranele bituminoase

Membranele bituminoase se monteaza in general prin termosudare cu ajutorul unui arzator legat la o butelie cu gaz. Flacara se orienteaza intre sulul de membrana si stratul pe care urmeaza sa fie aplicata membrana, realizandu-se astfel termosudarea acesteia pe stratul de suport.

In cazuri exceptionale termosudarea se poate realiza cu suflare la cald cu ajutorul unui dispozitiv special.

Latura termosudabila a membranei este latura protejata cu o foli subtire de polietilena ce prezinta marcaj patrat in relief.

In momentul contactului cu flacara acest marcaj se topeste si dispare semnalizand ca materialul a fost incalzit suficient pentru p buna aderenta. Topirea in continuare a a masei bituminoase poate sa provoace deteriorarea armaturii prin supraincalzirea sa,

Aplicarea membranelor se incepe intotdeauna dinspre zona gurilor de scurgere,in directia de urcare a pantei; Membranele se aplica ”tesut ” , in asa fel ca marginile de suprapunere de capat sa fie la jumatatea membranei randului urmator.

In cazul in care aplicati izolatie in doua straturi, cel de-al doilea strat va fi asezat astfel incat sidurile marginilor de suprapunere ale stratului inferior sa fie acopede mijlocul membranei stratului superior.

La zonele de suprapunere si dublare, membrana se va curata granule. In acest sens se incalzeste usor materialul si se indeparteaza granulele cu mistria pe toata aria de suprapunere.

Echipamentul va include intotdeauna stingator de incendiu de capacitate medie, suprafetele tratate cu amorsa bituminoasa se vor lasa se sa usuce timp de cel putin patru ore inaite de a fi aplicata membrana.