contact.acoperisuri@gmail.com
0741 754 219

Acoperisuri tip terasa

Acoperisurile tip terasa sunt structuri constructive instalate pentru spatii interioare. Acestea sunt supuse intemperiilor si contribuie la realizarea structurilor cladirilor.

Cititi si despre acoperisuri de bloc.

Acoperisurile de tip terasa au o inclinatie mai mica de 5 grade. Inclinatia minima trebuie sa fie de doua grade pe suprafata acoperisurilor si unul a suta la dolie.

Acoperisurile trebuie proiectate pentru a avea o rezistenta optima la tensiune dinamica, actiuni mecanice si impact pe toata durata de viata. Acestea trebuie sa impiedice patrunderea apei si umiditatii prin acoperis.

Acoperisurile trebuie sa reziste la coroziune, la actiunea substantelor chimice si biologice, radiatii electromagnetice si conditii meteorologice.

Proprietatile acustice ale acoperisurilor sunt stabilite prin calcularea absorbtiei sunetelor ce se propaga prin aer, in confrmitate cu regelemantarile aplicabile referitoare la reducerea zgomotului.

Proiectele de acoperisuri trebuie sa includa detalii clare asupra materialelor si tehnologiei ce va fi utilizata, despre tipul de structura si conditiile de functionare.

Proiectele pentru acoperisuri trebuie sa aiba specificatii cu privire la dimensiunea si inclinatiile sectiunilor de acoperis, tipul de scurgere si scurgerea auxiliara cu jgheaburi, culoare, compozitie si grosmie precum si datele fizice necesare.

Atunci cand exista bariere contra umiditatii trebuie montate rigole duble pentru scurgere.

In afara de jgheaburile acoperisului, toate suprafetele care au nevoie de scurgere trebuie prevazute cu minim 2 puncte de scurgere.

Rigolele trebuie incorporate in sectiunea de acoperis la o adancime de minim 5 mm.