contact.acoperisuri@gmail.com
0741 754 219

Acoperisuri cu pod

Acoperisurile sunt elemente de constructii care delimiteaza cladirile la partea superioara avand functia de a le proteja impotriva agentilor climatici: ploaie, vant, zapada si variatii de temperatura. Alcatuirea acoperisurilor se stabileste in raport cu satisfacerea exigentelor functionale, de ordin mecanic, de durabilitate, economicitate si nu in ultimul rand exigente estetice.

acoperis timisoara

acoperis pe structura de lemn

Cititi mai multe despre acoperisuri.

Acoperisurile cu pod se realizeaza din planuri inclinate care delimiteaza la interior un spatiu denumit pod ce poate fi utilizat in scopuri gospodaresti si cand dimensiunile in plan si spatiu permit se poate amenaja partial sub forma de mansarda.

Uneori din lipsa de spatiu se poate realiza un pod tehnic ce prezinta o serie de avantaje legate de reducerea consumului de materiale pentru sarpanta si de o comportare corespunzatoare din punct de vedere higrotermic.

In functie de destinatie si de configuratia constructiei acoperisurile pot avea diferite forme:

Cu o singura panta: intalnite la cladiri de inaltimi mici si cu importanta scazuta.

Cu doua pante: intalnite la cladiri industriale, zoothenice si mai putin la cladiri civile care au o lungime mare in raport cu inaltimea.

Cu patru pante: intalnite cel mai des la cladiri de locuit si social-culturale, cu dimensiuni apropiate in pla. Pentru forme simple, acoperisurile se traseaza ducand liniile de intersectie ale planurilor de scurgere, care pentru inclinari egale corespund bisectoarei unghiurilor formate de liniile de contur ale stresinilor.