contact.acoperisuri@gmail.com
0741 754 219

Acoperisuri cu panta naturala

Alcatuirea de principiu a acestor acoperisuri se face in functie de marimea traversei, materialele din care se executa elementele importante si tipul invelitorii.

Cititi si despre acoperisuri case.

Elementul principal de rezistenta se executa din grinzi cu inima plina sau tubulare (impuse de procesul tehnologic precum si din grinzi cu zabrele executate din metal, beton armat si precomprimat.

La invelitorile autoportante din azbociment ondulat sau tabla profilata ecestea se dispun direct pe pane. La invelitorile autoportante din vata minerala, in partea inferioara exista o bariera de vapori din folie PVC aplicata din fabricatie, care in acelasi timp limiteaza schimbul de caldura datoria permeabilitatii la aer a termoizolatiei. In acelasi scop se dispune se dispune peste placi un strat de hartie de kraft. Pentru a compensa aceste pierderi de caldura recomandam o supradimensionare a temroizolatiei cu circa 40%.

Comportamentul higrotermic al acoperisurilor plate, compacte, este mai putin favorabil fata de cele cu por, pentru ca existenta unei bariere puternice spre exterior conducela aparitia condensului in structura, care se elimina in cicluri iarna-vara pentru umiditati normle ale microclimatului interior si in mod continuu pentru umiditati ale aerului interior.