contact.acoperisuri@gmail.com
0741 754 219

Hidroizolatii fundatii

Protectia contra apei in pamant se realizeaza la fundatii si subsoluri cu ajutorul hidroizolatiei si al drenurilor. Hidroizolatiile sunt lucrarile care asigura posibilitatea de oprire a patrunderii apei.

Apa actioneaza sub diverse forme asupra elementelor de constructie si produce efecte nefavorabile: redece rezistenta mecanica, elementul de constructie umezit distruge ciclul inghet dezghet, are actiune dizolvanta ceea ce mareste porozitatea elementului conducand la o scadere a rezistentei.

Apa produce eflorescenta ridicandu-se si evaporandu-se la suprafata elementelor de constructie. In functie de prezenta apei in terenul de fundare se pot distinge patru zone:

Zona apei subterane in care apa are un caracter permanent.

Zona de pamant saturat aflata imediat deasupra apei subterane in care porii mici din pamant sunt umpluti cu apa iar cei mari contin aer.

Zona pamantului uscat este aproape deĀ  suprafata terenului in ai carui pori nu exista apa.

In proiectare se ia in considerare ca nivel al apie subterane nivelul maxim al zonei capilaritatii continue care se alfa in corelatie cu succesiunea si natura straturilor de pamant.

La conceptia cladirilor in special a fundatiilor, la cele cu sau fara subsol se ia in considerare nivelul apei subterane in corelatie cu succesiunea straturilor de pamant.